Je kennis, ervaring en expertise delen en tegelijkertijd aan het begin van je carrière coachingsvaardigheden opdoen – dat doen de graduates van Smurfit Kappa bij Jong Ondernemen. In april gaven Christophe Ceursters, Rens Beelen, Christianne Poortstra en Evelien Broers op verschillende middelbare scholen gastlessen over werken in een internationaal bedrijf.

Christianne: “Via het samenwerkingsverband met Jong Ondernemen werden we gevraagd om een gastles te verzorgen op een middelbare school. Hier hoefde ik niet lang over na te denken, ik heb meteen ‘ja’ gezegd. Wat is er immers leuker dan vertellen over waar ik veel plezier aan beleef, mijn werk, aan een groep jongeren met de wereld aan hun voeten?!”

Evelien: “Ik kan mij nog goed herinneren hoe lastig ik het vroeger op de middelbare school vond om een studiekeuze te maken. Door voorbeelden uit de praktijk te geven kan ik misschien helpen in dit keuzeproces.”

Christophe: “Het onderwerp van de gastles was Globalisering. We hebben het thema goed bediscussieerd in de groep en deden vervolgens een interactieve quiz. Ik hoop dat ik goed heb overgebracht wat globalisering inhoudt en op welke manier het effect gaat hebben op de levens van deze leerlingen.“

Evelien: “Daarnaast hebben we het gehad over dat het belangrijk is om respect te hebben voor elkaar, voor andere culturen en andere manieren van kijken naar de wereld.”

Rens: “Door gastlessen als deze komen leerlingen meer in aanraking met de praktijk. Over een aantal jaar zullen zij zelf hun werkende leven starten en hoe meer ervaring ze tegen die tijd al hebben, hoe makkelijker de overgang voor hen zal zijn.”

Evelien: “Net als de leerlingen waren de docenten erg enthousiast. Ze vroegen meteen of ik volgend schooljaar weer terug wil komen.”

Christianne: “Het is een fantastisch initiatief van Jong Ondernemen om scholieren in contact te brengen met ondernemerschap en verschillende culturen. Voor mij is ondernemerschap denken in mogelijkheden: ik hoop dat ik deze scholieren ook geïnspireerd zijn om in mogelijkheden te denken en zich realiseren dat je als Nederlander bevoorrecht bent en mogelijkheden hebt over de hele wereld.”

Rens: “Niet alleen voor de leerlingen, ook voor mij was de middag erg waardevol! De interactie met de leerlingen gaf mij veel energie en ik heb mijn vaardigheden op het gebied van informatie overbrengen verbeterd.”

Christophe: “Dit was mijn eerste ervaring als vrijwilliger bij Jong Ondernemen en het smaakt duidelijk naar meer. Het contact met deze jonge mensen geeft veel energie. To be continued!”